PIER2 Haven 2018

Mellem krydderurter, grønkål, vilde blomster, solens stråler og havnens lyde vokser fællesskabet frem i PIER2 Haven på Aarhus Havn.

Foto: Ulla Rose Andersen

Godt nytår alle sammen!
I PIER2 Haven glæder vi os til at dyrke haver og fællesskaber i 2018. Vi har nemlig fået forlænget vores brugeraftale med Smag På Aarhus og Aarhus Kommune.

Det er vinter og PIER2 Havens haver er fulde af friske krydderurter, rødbeder, grønkål, solskin og stilheden blandt havnens lyde. Vi vil gerne sige tak til alle, der har været med til at plante og passe PIER2 Haven fra den spæde spire til de overvintrende grøntsager og det voksende fællesskab! 

Foto: Ulla Rose Andersen

Fællesskabet vokser frem
2017 har været et spændende år, hvor et stærkt fællesskab er vokset frem. Foreningens medlemmer og vores udvalg har taget fat og arrangeret arbejdsdage og offentlige begivenheder. Nysgerrige aarhusianere og turister har været på besøg og havebrugene har engageret vist vores haver frem i sommersolen. Vi har haft et godt samarbejde med vores initiativrige naboer Dome of Visions og Fra Grums til Gourmet.

Sankthans, pandekager, høstfest og herlige arbejdsdage
Vi har i PIER2 Haven holdt en del åbne aktiviteter i løbet af året. Der var Sankthans i stor stil med bål og fællessang, gæster, båltale, hygge, snobrød og pandekager. Kongeskibet sejlede forbi, matroserne vinkede, og der var hygge til mørkets frembrud.

Foto: Katrine Søndergaard Dyrman

27. juli var der Åben have og bål-pandekager I PIER2 Haven som en del af Smag på Aarhus-stafetten og den 20. oktober holdt naboerne Fra Grums til Gourmet rejsegilde. Vi fejrede dem med en høstfest og snobrød i regnen. Dome of Visions bød på tørvejr og natursjov. Tillykke til Fra Grums til Gourmet!

Foto: Ulla Rose Andersen

August bød på en hurtig omrokering af haverne. Fællesarealerne og en del bede skulle flyttes, for at give plads til at bygge det nye havnebad til Aarhus Ø. Det skete med god dialog og støtte fra Smag på Aarhus og Aarhus Kommune.

Sammen med Dome of Visions og Fra Grums til Gourmet, Græsnørden Søren Nicholson & Gummiged, praktisk udvalg, bestyrelsen og de utrættelige medlemmer blev haven forvandlet på to dage. Endnu større og livlige fællesområder kom frem, med en stor flot bålplads, græshøje og lyskæder og guirlander af flag. Arbejdsdage er så hyggelige i PIER2 Haven, der er masser af kage, kaffe, legende børn og de sødeste mennesker med en smittende arbejdsglæde.

Foto: Ulla Rose Andersen

Vi glæder os til mange flere arrangementer, bålaftener, arbejdsweekender, havedage og nysgerrige besøgende i 2018!

Sprøde og sprudlende havehilsner fra
Bestyrelsen i PIER2 Haven

Foto: Line Beck